Neobvyklá jablečná pomazánka vás překvapí svou chutí. Vždy jsem měla ráda kombinaci pečiva se sýrem a k tomu nakrájené jablko, tak přišel nápad na tuhle pomazánku. Pomazánku před podáváním nechte uležet v lednici, aby se chutě správně propojily.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Jablko si umyjeme, rozkrojíme, vytáhneme jadřince a nakrájíme na malé drobné kousky.
V misce si smícháme pomazánkové máslo, tavený sýr, petrželku, osolíme a opepříme.
Do misky nasypeme nakrájené jablko, promícháme, podle potřeby dochutíme. Pokud by pomazánka byla hustá, můžete rozředit trochou smetany.
Necháme v lednici uležet.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 218.11 kcal |
Protein: 3.18 g |
Sacharidy: 7.95 g |
z toho cukr: 6.25 g |
Tuk: 19.09 g |
z toho nas. MK: 12.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3628-slana-jablecna-pomazanka