Slaná jablečná pomazánka

Neobvyklá jablečná pomazánka vás překvapí svou chutí. Vždy jsem měla ráda kombinaci pečiva se sýrem a k tomu nakrájené jablko, tak přišel nápad na tuhle pomazánku. Pomazánku před podáváním nechte uležet v lednici, aby se chutě správně propojily.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Jablko si umyjeme, rozkrojíme, vytáhneme jadřince a nakrájíme na malé drobné kousky.
  2. V misce si smícháme pomazánkové máslo, tavený sýr, petrželku, osolíme a opepříme.
  3. Do misky nasypeme nakrájené jablko, promícháme, podle potřeby dochutíme. Pokud by pomazánka byla hustá, můžete rozředit trochou smetany.
  4. Necháme v lednici uležet.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 218.11 kcal | Protein: 3.18 g | Sacharidy: 7.95 g | z toho cukr: 6.25 g | Tuk: 19.09 g | z toho nas. MK: 12.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3628-slana-jablecna-pomazanka