Krupicový svítek
Krupicový svítek je výborný do masových vývarů. Můžete do něho přidat bylinky jako petržel, libeček, celerovou nať a tím polévku ještě zvýrazníte.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do hrnečku si rozklepneme vejce.
- Osolíme, přidáme sušenou celerovou nať a postupně přisypáváme krupici.
- Rozšleháme aby jsme neměli hrudky.
- V pánvi si rozehřejeme olej a těstíčko na něj nalijeme. Opečeme z obou stran dozlatova.
- Svítek necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, vložíme do vařící polévky a necháme 2 minuty povařit v polévce.
- Polévku při podávání můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 50.27 kcal |
Protein: 2.49 g |
Sacharidy: 7.08 g |
z toho cukr: 0.08 g |
Tuk: 1.21 g |
z toho nas. MK: 0.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3625-krupicovy-svitek