Krupicový svítek

Krupicový svítek je výborný do masových vývarů. Můžete do něho přidat bylinky jako petržel, libeček, celerovou nať a tím polévku ještě zvýrazníte.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnečku si rozklepneme vejce.
  2. Osolíme, přidáme sušenou celerovou nať a postupně přisypáváme krupici.
  3. Rozšleháme aby jsme neměli hrudky.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej a těstíčko na něj nalijeme. Opečeme z obou stran dozlatova.
  5. Svítek necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, vložíme do vařící polévky a necháme 2 minuty povařit v polévce.
  6. Polévku při podávání můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 50.27 kcal | Protein: 2.49 g | Sacharidy: 7.08 g | z toho cukr: 0.08 g | Tuk: 1.21 g | z toho nas. MK: 0.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3625-krupicovy-svitek