Skvělá buchta, která patří k mým nejoblíbenějším. Je lehounká a okamžitě mizí z pekáče. Nepodceňte fázi okapání tvarohu a důkladně vymačkejte šťávu z jablek. Jinak vám buchta nenaskočí. Jablka můžete mít čerstvá i zavařovaná. Kdo použije čerstvá jablka, přidává cukr a skořici.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Tvarohy vyklopte na síto s utěrkou, dejte pod síto misku a nechejte vykapat přes noc. Potom počkejte až budou mít tvarohy pokojovou teplotu.
Připravte si velký pekáč s pečícím papírem nebo jej vymažte sádlem a vysypejte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 200 °C.
Strouhaná jablka důkladně vymačkejte ze šťávy. Smíchejte se 4 lžícemi cukru a přidejte lžičku skořice. Směs nechejte stranou. Pokud budete mít sterilovaná jablka, zpravidla jsou s cukrem a skořicí.
Oddělte žloutky a bílky.
Do mixéru dejte žloutky, přidejte cukry a dlouze šlehejte. Hmota musí být bílá. Přidejte změklé máslo a zašlehejte.
Jednotlivě zašlehejte tvarohy. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do směsi.
Mezi šleháním připravte v jiné míse sníh. Nakonec sníh opatrně vmíchejte do těsta. Bez šlehače, jen vařechou a co nejrychleji.
Rozetřete těsto na pekáč, přidejte jablka a dejte do trouby.
Po 10 minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte 30 minut. Pak nechejte v teple ve vypnuté troubě.
Krájejte až po úplném vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 356.77 kcal |
Protein: 12.79 g |
Sacharidy: 43.85 g |
z toho cukr: 36.75 g |
Tuk: 14.74 g |
z toho nas. MK: 8.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3611-tvarohova-buchta-s-jablky