Tvarohová buchta s jablky

Skvělá buchta, která patří k mým nejoblíbenějším. Je lehounká a okamžitě mizí z pekáče. Nepodceňte fázi okapání tvarohu a důkladně vymačkejte šťávu z jablek. Jinak vám buchta nenaskočí. Jablka můžete mít čerstvá i zavařovaná. Kdo použije čerstvá jablka, přidává cukr a skořici.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Tvarohy vyklopte na síto s utěrkou, dejte pod síto misku a nechejte vykapat přes noc. Potom počkejte až budou mít tvarohy pokojovou teplotu.
  2. Připravte si velký pekáč s pečícím papírem nebo jej vymažte sádlem a vysypejte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. Strouhaná jablka důkladně vymačkejte ze šťávy. Smíchejte se 4 lžícemi cukru a přidejte lžičku skořice. Směs nechejte stranou. Pokud budete mít sterilovaná jablka, zpravidla jsou s cukrem a skořicí.
  4. Oddělte žloutky a bílky.
  5. Do mixéru dejte žloutky, přidejte cukry a dlouze šlehejte. Hmota musí být bílá. Přidejte změklé máslo a zašlehejte.
  6. Jednotlivě zašlehejte tvarohy. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do směsi.
  7. Mezi šleháním připravte v jiné míse sníh. Nakonec sníh opatrně vmíchejte do těsta. Bez šlehače, jen vařechou a co nejrychleji.
  8. Rozetřete těsto na pekáč, přidejte jablka a dejte do trouby.
  9. Po 10 minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte 30 minut. Pak nechejte v teple ve vypnuté troubě.
  10. Krájejte až po úplném vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 356.77 kcal | Protein: 12.79 g | Sacharidy: 43.85 g | z toho cukr: 36.75 g | Tuk: 14.74 g | z toho nas. MK: 8.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3611-tvarohova-buchta-s-jablky