Jednoduše připravená vepřová pečeně, která nebude nikdy vysušená. Krásně voní tymiánem a hodí se k rýži, bramborové kaši i ke knedlíkům. Peče se dlouze na nízkou teplotu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
Na pekáči rozehřejeme sádlo a dáme smažit cibulku. Chvíli pracujeme na sporáku. Přidáme plátky masa, okořeníme tymiánem. Česnek nakrájíme na drobné kousky a dáme do pekáče.
Necháme maso mírně orestovat z jedné strany, podlijeme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme 30 minut.
Otočíme, můžeme znovu mírně podlít a pečeme na 120 °C asi 2 hodiny. Po hodině vsypeme fazolky okolo masa. Po přidání fazolek znovu osolte. Po celou dobu pečeme pod poklicí.
Nakonec odklopíme, podlijeme smetanou a jen krátce prohřejeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 435.80 kcal |
Protein: 34.77 g |
Sacharidy: 7.51 g |
z toho cukr: 5.10 g |
Tuk: 29.47 g |
z toho nas. MK: 15.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3608-veprova-s-fazolkami-a-smetanou