Krkovice v jednoduché jogurtové marinádě s houbami

Přes noc naložená krkovice je výborným základem pro hlavní jídlo s rýží nebo těstovinami. Stačí doplnit o sušené houby rozvařené v mléce a oběd nebo večeře bude na stole za pár minut.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na tenké proužky. V uzavíratelné krabičce smíchejte jogurt a sójovou omáčku. Přidejte maso a promíchejte. Uzavřete a dejte na noc do lednice.
  2. Druhý den rozvařte sušené houby v mléce. Maso dejte na hlubší pánev dusit i s marinádou. Dosolte. Přiklopte poklicí.
  3. Jakmile maso změkne, přidejte směs hub rozvařených v mléce i s mlékem. Zasypejte bramborovým škrobem a nechejte zhoustnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 442.97 kcal | Protein: 43.00 g | Sacharidy: 19.75 g | z toho cukr: 13.44 g | Tuk: 21.34 g | z toho nas. MK: 7.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3605-krkovice-v-jednoduche-jogurtove-marinade-s-houbami