Krkovice v jednoduché jogurtové marinádě s houbami
Přes noc naložená krkovice je výborným základem pro hlavní jídlo s rýží nebo těstovinami. Stačí doplnit o sušené houby rozvařené v mléce a oběd nebo večeře bude na stole za pár minut.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso nakrájejte na tenké proužky. V uzavíratelné krabičce smíchejte jogurt a sójovou omáčku. Přidejte maso a promíchejte. Uzavřete a dejte na noc do lednice.
Druhý den rozvařte sušené houby v mléce. Maso dejte na hlubší pánev dusit i s marinádou. Dosolte. Přiklopte poklicí.
Jakmile maso změkne, přidejte směs hub rozvařených v mléce i s mlékem. Zasypejte bramborovým škrobem a nechejte zhoustnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 442.97 kcal |
Protein: 43.00 g |
Sacharidy: 19.75 g |
z toho cukr: 13.44 g |
Tuk: 21.34 g |
z toho nas. MK: 7.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3605-krkovice-v-jednoduche-jogurtove-marinade-s-houbami