Nakládaná rajčata ve vlastní šťávě a oleji

Výborný způsob, jak zpracovat dozrávající rajčata, která si chcete uchovat. Provonět můžete oreganem nebo i sušenou bazalkou. Po otevření je sklenice skvělým základem pro polévky nebo pro omáčky na těstoviny.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme a zbavíme středů. Menší nakrájíme na poloviny, větší nakrájíme na čtvrtky.
  2. Do vyvařené sklenice o objemu 250 ml dáme na dno nakrájený česnek. Přidáme rajčata a umačkáme. Nahoru dáme sůl, oregano a zalijeme olivovým olejem.
  3. Zavíčkujeme vyvařeným a šroubovatelným víčkem. Důkladně utáhneme.
  4. Dáme do mikrovlnné trouby a nastavíme druhý nejvyšší stupeň. Počítáme 3 minuty na jednu sklenici. Vždy zavařujeme minimálně 2 sklenice, takže na 2 sklenice nastavíme 6 minut.
  5. Po zavaření otočíme na víčka a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 179.31 kcal | Protein: 2.88 g | Sacharidy: 8.97 g | z toho cukr: 8.14 g | Tuk: 14.16 g | z toho nas. MK: 1.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3599-nakladana-rajcata-ve-vlastni-stave-a-oleji