Výborný způsob, jak zpracovat dozrávající rajčata, která si chcete uchovat. Provonět můžete oreganem nebo i sušenou bazalkou. Po otevření je sklenice skvělým základem pro polévky nebo pro omáčky na těstoviny.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Rajčata omyjeme a zbavíme středů. Menší nakrájíme na poloviny, větší nakrájíme na čtvrtky.
Do vyvařené sklenice o objemu 250 ml dáme na dno nakrájený česnek. Přidáme rajčata a umačkáme. Nahoru dáme sůl, oregano a zalijeme olivovým olejem.
Zavíčkujeme vyvařeným a šroubovatelným víčkem. Důkladně utáhneme.
Dáme do mikrovlnné trouby a nastavíme druhý nejvyšší stupeň. Počítáme 3 minuty na jednu sklenici. Vždy zavařujeme minimálně 2 sklenice, takže na 2 sklenice nastavíme 6 minut.
Po zavaření otočíme na víčka a necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 179.31 kcal |
Protein: 2.88 g |
Sacharidy: 8.97 g |
z toho cukr: 8.14 g |
Tuk: 14.16 g |
z toho nas. MK: 1.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3599-nakladana-rajcata-ve-vlastni-stave-a-oleji