Lečo bez zavařování je velmi jednoduché na přípravu a uskladnit jej můžete v lednici nebo ve sklepě. Chuťově je pikantní po použité hořčici a velkou výhodou je, že jej nemusíte zavařovat.
Ingredience (7 x sklenic ( menších))
Postup přípravy
Všechnu zeleninu si dobře omyjeme a nakrájíme. Papriky před krájením vydlabeme.
Vložíme do většího hrnce, přidáme sůl, cukr, olej a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15-20 minut.
Před koncem varu přidáme hořčici, zamícháme a ještě horké plníme do čistých, suchých sklenic.
Dobře zavíčkujeme a dnem vzhůru necháme vychladnout. Poté sklenice uložíme do chladna.
Nutriční hodnoty (1 x sklenic ( menších))
Energ. hodnota: 249.47 kcal |
Protein: 4.39 g |
Sacharidy: 22.73 g |
z toho cukr: 13.43 g |
Tuk: 14.88 g |
z toho nas. MK: 1.93 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3593-leco-bez-zavarovani