Lečo bez zavařování

Lečo bez zavařování je velmi jednoduché na přípravu a uskladnit jej můžete v lednici nebo ve sklepě. Chuťově je pikantní po použité hořčici a velkou výhodou je, že jej nemusíte zavařovat.

Ingredience (7 x sklenic ( menších))

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu si dobře omyjeme a nakrájíme. Papriky před krájením vydlabeme.
  2. Vložíme do většího hrnce, přidáme sůl, cukr, olej a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15-20 minut.
  3. Před koncem varu přidáme hořčici, zamícháme a ještě horké plníme do čistých, suchých sklenic.
  4. Dobře zavíčkujeme a dnem vzhůru necháme vychladnout. Poté sklenice uložíme do chladna.

Nutriční hodnoty (1 x sklenic ( menších))

Energ. hodnota: 249.47 kcal | Protein: 4.39 g | Sacharidy: 22.73 g | z toho cukr: 13.43 g | Tuk: 14.88 g | z toho nas. MK: 1.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3593-leco-bez-zavarovani