Kakaový koláč s pudinkem

Jednoduchý koláč, který se povede i méně zdatným. Vypadá krásně a chutná opravdu výborně. Můžete vyzkoušet různé kombinace v podobě jinak ochucených pudinků. Nezapomeňte na zdobení, výborná je strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže.

Ingredience (12 x porce)

Poleva

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte všechny sypké ingredience kromě cukru. V robotu vyšlehejte cukr a vejce. Po vyšlehání vajec přidejte olej.
  2. Pomalu přidávejte směs mouky a mléko. Střídavě zašlehávejte. Připravte si koláčovou formu s pečícím papírem.
  3. Vlijte těsto a důkladně jej rozetřete od středu k okrajům, aby koláč nenaběhl středem. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
  4. Nechte mírně vychladnout a vykrajovátkem vykrájejte v koláči kolečka nebo srdíčka. Použijte vykrajovátko s průměrem okolo 5 cm, spíše menší.
  5. Vykrojené části dejte znovu do trouby a nechejte chvíli vysušit.
  6. Uvařte pudink a oběma cukry a celý koláč polijte pudinkem. Uhlaďte povrch. Posypejte usušeným těstem přes struhadlo. Přidejte čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládu. Nechejte v lednici do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 195.09 kcal | Protein: 4.29 g | Sacharidy: 33.10 g | z toho cukr: 21.52 g | Tuk: 4.90 g | z toho nas. MK: 1.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3592-kakaovy-kolac-s-pudinkem