Domácí kečup

Recept na tento kečup je velmi jednoduchý a příprava vám nezabere moc času. Použila jsem rajčata červená, žlutá, divoká a výsledek je perfektní. Z uvedeného množství surovin byly 2 litry hotového kečupu.

Ingredience (40 x porce)

Postup přípravy

  1. Rajčata si umyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do většího hrnce.
  2. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme také do hrnce.
  3. Jablka si oloupeme, vykrojíme jadřince, dobře opláchneme a na kousky nakrájené vložíme do hrnce.
  4. Přidáme cukr, sůl, ocet, koření a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut do úplného změknutí.
  5. Vytáhneme bobkový list a tyčovým mixérem si vše rozmixujeme. Poté propasírujeme přes síto a ještě horké nalijeme do dobře umytých, suchých sklenic. Zavíčkujeme a skladujeme v chladnu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 48.90 kcal | Protein: 0.54 g | Sacharidy: 10.91 g | z toho cukr: 10.17 g | Tuk: 0.13 g | z toho nas. MK: 0.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3589-domaci-kecup