Výborný sváteční dortík, který skvěle chutná s karamelovou polevou. Karamelovou polevu je vhodné nalévat cik-cak v tenkých proužcích. Pokud ji nalijete jako souvislou vrstvu, bude se dort hůře krájet a budete si muset nůž nahřívat abyste získali ostrý rovný řez. Chuťově ale bude dort úžasný ať už polevu nalijete jakkoliv.
Ingredience (12 x porce)
Náplň
Poleva
Postup přípravy
Nejprve si klasickou dortovou formu vymažte máslem po stranách, dno vyložte kruhem pečícího papíru.
Rozdrťte v sekáčku bebe sušenky a smíchejte s máslem a nutellou. Důkladně propracujte až vznikne koule. Promněte ji v dlaních, směs bude opět sypká a rovnoměrně upěchujte na dno dortu. Podklad dejte do lednice.
Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte tvaroh, máslo, nutellu. Nalijte na sušenkový podklad a dejte do rozehřáté trouby na 250 °C. Pečte 10 minut, snižte teplotu na 110 °C a pečte 25 minut.
Poté troubu vypněte, mezi dvířka dejte příborový nůž a při mírném ochlazování trouby nechte dezert alespoň 2 hodiny.
Dejte do lednice nechejte důkladně vychladnout.
Připravte polevu v hrnci se silným dnem. Cukr a vodu zahřívejte, až začne probublávat. Snižte teplotu, přestaňte míchat. Voda se vypaří, směs zhnědne.
Jakmile začne směs karamelizovat vlijte smetanu. Nechejte důkladně rozvařit, směs bude houstnout. Celé vaření polevy zabere i půl hodiny. Výsledná směs bude hladká a hustá.
Lehce vychladlou polevou zdobíme moučník a znovu necháme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 542.91 kcal |
Protein: 10.39 g |
Sacharidy: 55.22 g |
z toho cukr: 44.71 g |
Tuk: 31.56 g |
z toho nas. MK: 17.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3588-cheesecake-s-nutellou