Zavařené dýňové zelí

Pokud máte velkou úrodu dýní, zkuste si udělat dýňové zelí. Zavařené vám vydrží dlouhou dobu a vy si tak můžete vychutnat dýně po celý rok. Stačí si potom jen osmažit cibulku na sádle, přidat zelí, chvíli podusit a můžete podávat s masem, knedlíkem, bramborem nebo vejcem.

Ingredience (4 x sklenice ( 0.7l))

Postup přípravy

  1. Dýni si nastrouháme na hrubším struhadle nebo můžeme strouhat na robotu.
  2. Nastrouhanou dýni si vložíme do mísy, přidáme sůl, cukr, kmín, ocet, promícháme a necháme nejlépe hodinu uležet.
  3. Poté naplníme do dobře omytých, suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut.
  4. Hotové necháme vychladnout a uložíme v chladnu.

Nutriční hodnoty (1 x sklenice ( 0.7l))

Energ. hodnota: 409.38 kcal | Protein: 5.53 g | Sacharidy: 93.52 g | z toho cukr: 72.47 g | Tuk: 0.67 g | z toho nas. MK: 0.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3586-zavarene-dynove-zeli