Pokud máte velkou úrodu dýní, zkuste si udělat dýňové zelí. Zavařené vám vydrží dlouhou dobu a vy si tak můžete vychutnat dýně po celý rok. Stačí si potom jen osmažit cibulku na sádle, přidat zelí, chvíli podusit a můžete podávat s masem, knedlíkem, bramborem nebo vejcem.
Ingredience (4 x sklenice ( 0.7l))
Postup přípravy
Dýni si nastrouháme na hrubším struhadle nebo můžeme strouhat na robotu.
Nastrouhanou dýni si vložíme do mísy, přidáme sůl, cukr, kmín, ocet, promícháme a necháme nejlépe hodinu uležet.
Poté naplníme do dobře omytých, suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut.
Hotové necháme vychladnout a uložíme v chladnu.
Nutriční hodnoty (1 x sklenice ( 0.7l))
Energ. hodnota: 409.38 kcal |
Protein: 5.53 g |
Sacharidy: 93.52 g |
z toho cukr: 72.47 g |
Tuk: 0.67 g |
z toho nas. MK: 0.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3586-zavarene-dynove-zeli