Výborná buchta, která je provoněná arašídy. Nejlépe chutná s čokoládovou polevou nebo natřená marmeládou. Můžete vyzkoušet i krém z rozpuštěné čokolády na vaření (150 g) a z 200 g zakysané smetany.
Ingredience (30 x porce)
Postup přípravy
Nejprve dejte šlehat vejce s cukrem do pěny. Hmota bude téměř bílá. Mezitím v jiné míse smíchejte mouky s práškem do pečiva a jedlou sodou.
K moukám přidejte kakao a vlašské ořechy nasekané na hrubé kousky.
Do šlehače přidejte olej a kefír. Nakonec promíchejte se suchou směsí v druhé misce.
Vlijte na plech s pečícím papírem a rozetřete hodně od středu, buchta má tendenci naskočit prostředkem. Pečte na 180 °C asi 30 minut.
Nechte vychladnout a polévejte polevou, čokoládou, potřete marmeládou nebo krémem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 117.24 kcal |
Protein: 2.22 g |
Sacharidy: 15.69 g |
z toho cukr: 8.64 g |
Tuk: 5.06 g |
z toho nas. MK: 0.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3579-kefirova-buchta-s-arasidovou-moukou