Kefírová buchta s arašídovou moukou

Výborná buchta, která je provoněná arašídy. Nejlépe chutná s čokoládovou polevou nebo natřená marmeládou. Můžete vyzkoušet i krém z rozpuštěné čokolády na vaření (150 g) a z 200 g zakysané smetany.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte šlehat vejce s cukrem do pěny. Hmota bude téměř bílá. Mezitím v jiné míse smíchejte mouky s práškem do pečiva a jedlou sodou.
  2. K moukám přidejte kakao a vlašské ořechy nasekané na hrubé kousky.
  3. Do šlehače přidejte olej a kefír. Nakonec promíchejte se suchou směsí v druhé misce.
  4. Vlijte na plech s pečícím papírem a rozetřete hodně od středu, buchta má tendenci naskočit prostředkem. Pečte na 180 °C asi 30 minut.
  5. Nechte vychladnout a polévejte polevou, čokoládou, potřete marmeládou nebo krémem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 117.24 kcal | Protein: 2.22 g | Sacharidy: 15.69 g | z toho cukr: 8.64 g | Tuk: 5.06 g | z toho nas. MK: 0.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3579-kefirova-buchta-s-arasidovou-moukou