Tvarohová zmrzlina, kterou připravíte z několika málo ingrediencí nejlépe ve zmrzlinovači, vám jistě zachutná. Směs můžete použít i jako základ ovocných tvarohových zmrzlin, stačí vmíchat ovocnou dřeň.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Polovinu mléka smícháme se želatinou a necháme nabobtnat. Asi po hodině přivedeme k varu druhou polovinu mléka.
Vlijeme mléko se želatinou, důkladně promícháme a povaříme asi 2 minuty. Vypneme a vmícháme cukr nebo erythritol.
Necháme vychladnout. Dáme do zmrzlinovače a promixujeme postupně s tvarohem.
Necháme směs zmrazit ve formičkách na nanuky nebo ve zmrzlinovači.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 58.14 kcal |
Protein: 4.36 g |
Sacharidy: 1.75 g |
z toho cukr: 1.81 g |
Tuk: 3.74 g |
z toho nas. MK: 2.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3578-tvarohova-zmrzlina-bez-cukru