Tvarohová zmrzlina bez cukru

Tvarohová zmrzlina, kterou připravíte z několika málo ingrediencí nejlépe ve zmrzlinovači, vám jistě zachutná. Směs můžete použít i jako základ ovocných tvarohových zmrzlin, stačí vmíchat ovocnou dřeň.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Polovinu mléka smícháme se želatinou a necháme nabobtnat. Asi po hodině přivedeme k varu druhou polovinu mléka.
  2. Vlijeme mléko se želatinou, důkladně promícháme a povaříme asi 2 minuty. Vypneme a vmícháme cukr nebo erythritol.
  3. Necháme vychladnout. Dáme do zmrzlinovače a promixujeme postupně s tvarohem.
  4. Necháme směs zmrazit ve formičkách na nanuky nebo ve zmrzlinovači.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 58.14 kcal | Protein: 4.36 g | Sacharidy: 1.75 g | z toho cukr: 1.81 g | Tuk: 3.74 g | z toho nas. MK: 2.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3578-tvarohova-zmrzlina-bez-cukru