Roláda/řezy s arašídovou moukou

Výborné řezy připravíte, pokud do těsta přimícháte arašídovou mouku. Krásně těsto provoní a chutná výborně. Nejlépe vám arašídové řezy budou chutnat v kombinaci s čokoládovým krémem nebo čokoládovou polevou. Pokud se rozhodnete pro přípravu rolády, smotejte těsto ještě teplé a plňte krémem dříve, než roláda úplně vystydne. S arašídovou moukou se těsto více láme, není to klasický piškot.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky a bílky, žloutky dáme šlehat s erythritolem nebo cukrem do mixéru. Pokud by směs byla příliš hustá, můžeme přidat trochu mléka.
  2. V jiné míse vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  3. Do žloutků vmícháme mouky smíchané s práškem do pečiva, a nakonec vařechou opatrně vmícháme sníh.
  4. Rozetřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme na 180 °C do zezlátnutí okrajů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 40.41 kcal | Protein: 2.39 g | Sacharidy: 4.04 g | z toho cukr: 0.07 g | Tuk: 1.45 g | z toho nas. MK: 0.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3575-rolada-rezy-s-arasidovou-moukou