Marinovaný uzený hovězí jazyk

Marinovaný jazyk je skutečná pochoutka. Má jemně pikantní nasládlou chuť s chutí česneku. Nejlepší je nechat naložený zhruba 2 dny, ale to u nás doma nikdy tak dlouho nevydrží.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vařený hovězí jazyk si nakrájíme na tenké plátky.
  2. V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu a dobře promícháme.
  3. Plátky jazyku v marinádě obalíme a vkládáme do uzavíratelné misky. Zbytkem marinády maso zalijeme.
  4. Uzavřeme a vložíme do lednice. Necháme uležet aspoň 1 den.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 606.24 kcal | Protein: 30.57 g | Sacharidy: 10.40 g | z toho cukr: 9.15 g | Tuk: 47.31 g | z toho nas. MK: 14.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3570-marinovany-uzeny-hovezi-jazyk