Polévka, která se u nás vaří na rodinné oslavy. Je na bešamelovém základu a chutná výborně díky opečeným a drobně nakrájeným kouskům špekáčků. Určitě stojí za to, abyste ji vyzkoušeli.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Špekáčky nakrájíme na drobné kousky, cibuli na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a dáme restovat cibuli. Restujeme do zezlátnutí a přidáme špekáčky s grilovacím kořením. Promícháme a asi 5 minut restujeme na mírném stupni.
Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Necháme zhnědnout a zalijeme mlékem. Důkladně rozmícháme.
Přidáme asi 1 litr vody, masox, brambory a směs z pánve. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do změknutí brambor.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 213.27 kcal |
Protein: 5.78 g |
Sacharidy: 20.02 g |
z toho cukr: 4.19 g |
Tuk: 11.71 g |
z toho nas. MK: 5.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3567-spekackova-bramboracka