Zavařený okurkový salát

Přebytek salátových okurek můžeme zavařit a tím si vytvoříme zásobu vitamínů na zimu. Salát je po otevření jako čerstvý. Stačí jen přidat najemno nakrájenou cibulku.

Ingredience (6 x sklenic (0.7 l))

Postup přípravy

  1. Okurky opláchneme. Slupku můžeme nechat.
  2. Nastrouháme nejlépe na robotu na hrubším struhadle a vložíme do mísy.
  3. Ve vyšší nádobě si smícháme ocet s cukrem a dekem. Mícháme do úplného rozpuštění.
  4. Nálevem přelijeme okurky, dobře promícháme a necháme 2 hodiny odstát.
  5. Salát napěchujeme do dobře umytých sklenic, zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 10 minut při 85 stupních. Necháme vychladnout a skladujeme v chladu.
  6. Po otevření už stačí jen přidat nadrobno nakrájenou cibuli a opepřit.

Nutriční hodnoty (1 x sklenic (0.7 l))

Energ. hodnota: 502.00 kcal | Protein: 4.92 g | Sacharidy: 112.18 g | z toho cukr: 111.33 g | Tuk: 1.33 g | z toho nas. MK: 0.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3562-zavareny-okurkovy-salat