Jablečný koláč z ovesných vloček

Vláčný jablečný koláč s minimem cukru. K oslazení slouží jen jablečný kompot a šťáva z kompotu. Pokud byste chtěli koláč více nadýchaný, oddělte žloutek a bílek a vmíchejte do těsta tuhý sníh z bílků. Do koláče jsou zapotřebí strouhaná jablka (dávali jsme zavařeninu ze strouhaných jablek) a přidávali jsme šťávu z běžného jablečného kompotu.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky smícháme se skořicí, zalijeme kefírem, mlékem a šťávou z kompotu. Důkladně promícháme a necháme přes noc v lednici.
  2. Druhý den promícháme s vejci, strouhanými jablky a práškem do pečiva. Můžeme přidat sekané ořechy.
  3. Dáme do vymazané dortové formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Vypneme a necháme v teple.
  4. Z formy vyloupneme až po vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 89.89 kcal | Protein: 2.93 g | Sacharidy: 14.89 g | z toho cukr: 5.84 g | Tuk: 1.46 g | z toho nas. MK: 0.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3561-jablecny-kolac-z-ovesnych-vlocek