Vláčný jablečný koláč s minimem cukru. K oslazení slouží jen jablečný kompot a šťáva z kompotu. Pokud byste chtěli koláč více nadýchaný, oddělte žloutek a bílek a vmíchejte do těsta tuhý sníh z bílků. Do koláče jsou zapotřebí strouhaná jablka (dávali jsme zavařeninu ze strouhaných jablek) a přidávali jsme šťávu z běžného jablečného kompotu.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Ovesné vločky smícháme se skořicí, zalijeme kefírem, mlékem a šťávou z kompotu. Důkladně promícháme a necháme přes noc v lednici.
Druhý den promícháme s vejci, strouhanými jablky a práškem do pečiva. Můžeme přidat sekané ořechy.
Dáme do vymazané dortové formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Vypneme a necháme v teple.
Z formy vyloupneme až po vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 89.89 kcal |
Protein: 2.93 g |
Sacharidy: 14.89 g |
z toho cukr: 5.84 g |
Tuk: 1.46 g |
z toho nas. MK: 0.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3561-jablecny-kolac-z-ovesnych-vlocek