Jednoduché sterilované lečo
Máte přebytek rajčat ze zahrádky? Zkuste si udělat domácí lečo, které se vždy hodí na rychlý oběd. Stačí přidat uzeninu, vejce a máte hotovo.
Ingredience (3 x sklenice ( 0.7 l))
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Rajčata si omyjeme. Papriky omyjeme, rozkrojíme, vytáhneme semínka a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.
- Oloupanou cibuli si nakrájíme na půl kolečka.
- V hrnci si rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět.
- Přidáme papriku společně s rajčaty. Osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka zhruba 20 minut.
- Ještě horké plníme do dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce.
- Sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut. Poté necháme vychladnout a uložíme v chladu.
Nutriční hodnoty (1 x sklenice ( 0.7 l))
Energ. hodnota: 380.66 kcal |
Protein: 9.08 g |
Sacharidy: 34.46 g |
z toho cukr: 27.92 g |
Tuk: 19.98 g |
z toho nas. MK: 2.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3558-jednoduche-sterilovane-leco