Jednoduché sterilované lečo

Máte přebytek rajčat ze zahrádky? Zkuste si udělat domácí lečo, které se vždy hodí na rychlý oběd. Stačí přidat uzeninu, vejce a máte hotovo.

Ingredience (3 x sklenice ( 0.7 l))

Postup přípravy

  1. Rajčata si omyjeme. Papriky omyjeme, rozkrojíme, vytáhneme semínka a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.
  2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na půl kolečka.
  3. V hrnci si rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět.
  4. Přidáme papriku společně s rajčaty. Osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka zhruba 20 minut.
  5. Ještě horké plníme do dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce.
  6. Sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut. Poté necháme vychladnout a uložíme v chladu.

Nutriční hodnoty (1 x sklenice ( 0.7 l))

Energ. hodnota: 380.66 kcal | Protein: 9.08 g | Sacharidy: 34.46 g | z toho cukr: 27.92 g | Tuk: 19.98 g | z toho nas. MK: 2.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3558-jednoduche-sterilovane-leco