Pečeně z krkovice

Šťavnatá a pomalu připravená pečeně z krkovice voní jalovcem a tymiánem. Vychutnáte si ji s bramborovou kaší nebo s hranolky.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou krkovici necháme vcelku. Důkladně ji ze všech stran osolíme a opepříme.
  2. Na pekáč nakrájíme cibuli a na sádle ji začneme restovat. Přidáme maso a krátce orestujeme ze všech stran.
  3. Okořeníme, podlijeme 200 ml vody a přiklopíme poklicí.
  4. Pečeme 30 minut na 200 °C, následně 2 až 2,5 hodiny na 150 °C.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 327.02 kcal | Protein: 33.41 g | Sacharidy: 1.53 g | z toho cukr: 0.79 g | Tuk: 20.72 g | z toho nas. MK: 5.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3555-pecene-z-krkovice