Výborným způsobem, jak do jídelníčku přidat luštěniny, jsou nejrůznější luštěninové polévky. Dobře chutnají, pokud větší část rozmixujete. Polévka získá krémovou konzistenci. Velké bílé fazole mají skvělou chuť, polévku si zamilují i děti.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Fazole přes noc namočte do studené vody. Vodu vyměňte, přidejte bujón a uvařte fazole do změknutí. Během vaření občas promíchejte a přidávejte vodu.
Po uvaření fazolí v jiném hrnci orestujte cibuli na sádle. Kostičky cibule musí zezlátnout. Přidejte mouku, promíchejte a rychle zalijte vývarem z fazolí.
Přidejte 2/3 fazolí a důkladně promixujte tyčovým mixérem.
Ochuťte majoránkou a pokud je potřeba, přisolte.
Nakonec vmíchejte zbytek celých fazolí a společně prohřejte.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 113.61 kcal |
Protein: 6.39 g |
Sacharidy: 14.08 g |
z toho cukr: 1.22 g |
Tuk: 1.92 g |
z toho nas. MK: 0.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3554-jednoducha-fazolova-polevka