Jednoduchá fazolová polévka

Výborným způsobem, jak do jídelníčku přidat luštěniny, jsou nejrůznější luštěninové polévky. Dobře chutnají, pokud větší část rozmixujete. Polévka získá krémovou konzistenci. Velké bílé fazole mají skvělou chuť, polévku si zamilují i děti.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole přes noc namočte do studené vody. Vodu vyměňte, přidejte bujón a uvařte fazole do změknutí. Během vaření občas promíchejte a přidávejte vodu.
  2. Po uvaření fazolí v jiném hrnci orestujte cibuli na sádle. Kostičky cibule musí zezlátnout. Přidejte mouku, promíchejte a rychle zalijte vývarem z fazolí.
  3. Přidejte 2/3 fazolí a důkladně promixujte tyčovým mixérem.
  4. Ochuťte majoránkou a pokud je potřeba, přisolte.
  5. Nakonec vmíchejte zbytek celých fazolí a společně prohřejte.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 113.61 kcal | Protein: 6.39 g | Sacharidy: 14.08 g | z toho cukr: 1.22 g | Tuk: 1.92 g | z toho nas. MK: 0.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3554-jednoducha-fazolova-polevka