Zapékané brambory můžete připravit na mnoho způsobů. Výborně chutnají s bešamelovou omáčkou, mletým masem a žampiony. Pohlídejte poslední fázi zapékání pod grilem, ať máte chrupavou kůrčičku.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Do velkého pekáče dejte na dno sádlo a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory a okořeňte polovinou koření, kromě bazalky.
Na brambory dejte nakrájené a očištěné žampiony. Mleté maso smíchejte s rajčatovým protlakem, cukrem, prolisovaným česnekem a druhou polovinou koření.
Ochucené maso rozprostřete nahoru. Dejte péct na hodinu a čtvrt na 180 °C.
Po hodině pečení si začněte připravovat bešamel. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte mouku a promíchejte než mouka začne růžovět. Pomalu zalévejte mlékem, neustále míchejte. Do hladké směsi vmíchejte bazalku, ochuťte solí a pepřem.
Omáčkou zalijte bramborovou směs a pečte 15 minut bez poklice.
Nakonec posypejte strouhaným sýrem a zapečte pod grilem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 794.79 kcal |
Protein: 31.03 g |
Sacharidy: 42.48 g |
z toho cukr: 13.23 g |
Tuk: 54.72 g |
z toho nas. MK: 22.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3546-brambory-s-mletym-masem-a-zampiony