Brambory s mletým masem a žampiony

Zapékané brambory můžete připravit na mnoho způsobů. Výborně chutnají s bešamelovou omáčkou, mletým masem a žampiony. Pohlídejte poslední fázi zapékání pod grilem, ať máte chrupavou kůrčičku.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Do velkého pekáče dejte na dno sádlo a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory a okořeňte polovinou koření, kromě bazalky.
  2. Na brambory dejte nakrájené a očištěné žampiony. Mleté maso smíchejte s rajčatovým protlakem, cukrem, prolisovaným česnekem a druhou polovinou koření.
  3. Ochucené maso rozprostřete nahoru. Dejte péct na hodinu a čtvrt na 180 °C.
  4. Po hodině pečení si začněte připravovat bešamel. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte mouku a promíchejte než mouka začne růžovět. Pomalu zalévejte mlékem, neustále míchejte. Do hladké směsi vmíchejte bazalku, ochuťte solí a pepřem.
  5. Omáčkou zalijte bramborovou směs a pečte 15 minut bez poklice.
  6. Nakonec posypejte strouhaným sýrem a zapečte pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 794.79 kcal | Protein: 31.03 g | Sacharidy: 42.48 g | z toho cukr: 13.23 g | Tuk: 54.72 g | z toho nas. MK: 22.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3546-brambory-s-mletym-masem-a-zampiony