Feta ve slanině s hlávkovým salátem

Feta je původem řecký sýr, který se podobá balkánskému sýru. Je chuťově výrazný, slaný takže není potřeba používat sůl a slaninu mu dodá perfektní chuť.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Fetu si nakrájíme na kostky asi 2x2 cm.
  2. Plátky slaniny rozřízneme. Každou kostičku sýru obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Je to lepší, aby se nám to při pečení nerozmotalo.
  3. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Opepříme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
  4. Salát si dobře umyjeme, odstředíme a rozložíme na talíř. Přidáme rajčata a vše polijeme balzamikem.
  5. Přidáme upečenou fetu. Můžeme polít olivovým olejem a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 873.64 kcal | Protein: 36.76 g | Sacharidy: 12.38 g | z toho cukr: 11.06 g | Tuk: 73.74 g | z toho nas. MK: 32.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3536-feta-ve-slanine-s-hlavkovym-salatem