Feta je původem řecký sýr, který se podobá balkánskému sýru. Je chuťově výrazný, slaný takže není potřeba používat sůl a slaninu mu dodá perfektní chuť.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Fetu si nakrájíme na kostky asi 2x2 cm.
Plátky slaniny rozřízneme. Každou kostičku sýru obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Je to lepší, aby se nám to při pečení nerozmotalo.
Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Opepříme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
Salát si dobře umyjeme, odstředíme a rozložíme na talíř. Přidáme rajčata a vše polijeme balzamikem.
Přidáme upečenou fetu. Můžeme polít olivovým olejem a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 873.64 kcal |
Protein: 36.76 g |
Sacharidy: 12.38 g |
z toho cukr: 11.06 g |
Tuk: 73.74 g |
z toho nas. MK: 32.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3536-feta-ve-slanine-s-hlavkovym-salatem