Masová polévka s pohankou

Snadná polévka na přípravu. Není zahuštěná a přitom vás skvěle zasytí. Pokud doplníme o čerstvé pečivo můžeme podávat jako hlavní chod.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Opékáme.
  2. Přidáme maso, na kostky nakrájené brambory, pohanku, chvíli restujeme a rozředíme vodou.
  3. Vložíme bujón, přivedeme k varu a vaříme vše do změknutí. Zhruba 20-25 minut.
  4. Po uvaření polévku odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, česnek. Promícháme a podáváme s nasekaným libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 539.57 kcal | Protein: 16.78 g | Sacharidy: 46.73 g | z toho cukr: 4.33 g | Tuk: 29.71 g | z toho nas. MK: 6.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3534-masova-polevka-s-pohankou