Topinky s ricottou a pečenou zeleninou

Topinky se skvěle hodí k večeři. Jsou lehké a zdravé. Zeleninu můžete použít takovou co máte na zahrádce nebo zrovna v lednici.

Ingredience (2 x porce)

Na topinku

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na kousky společně s cibulí a česnekem. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Přidáme nakrájený žampion, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.
  3. Z chleba si uděláme v toustovači topinky.
  4. Ricottu si rozmícháme se solí a pepřem.
  5. Topinky potřeme ricottou a navrstvíme na ně pečenou zeleninu. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 335.08 kcal | Protein: 11.51 g | Sacharidy: 23.49 g | z toho cukr: 7.12 g | Tuk: 21.09 g | z toho nas. MK: 6.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3531-topinky-s-ricottou-a-pecenou-zeleninou