Topinky s ricottou a pečenou zeleninou
Topinky se skvěle hodí k večeři. Jsou lehké a zdravé. Zeleninu můžete použít takovou co máte na zahrádce nebo zrovna v lednici.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
Na topinku
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na kousky společně s cibulí a česnekem. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Přidáme nakrájený žampion, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.
- Z chleba si uděláme v toustovači topinky.
- Ricottu si rozmícháme se solí a pepřem.
- Topinky potřeme ricottou a navrstvíme na ně pečenou zeleninu. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 335.08 kcal |
Protein: 11.51 g |
Sacharidy: 23.49 g |
z toho cukr: 7.12 g |
Tuk: 21.09 g |
z toho nas. MK: 6.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3531-topinky-s-ricottou-a-pecenou-zeleninou