Sladkokyselé cibulky
Velmi snadná a chuťově výrazná příloha ke grilovanému masu. Můžeme podávat i na topince.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na měsíčky nakrájenou cibulku. Opékáme do hněda zhruba 6 minut.
- Přidáme citrónovou kůru nakrájenou na malé kostičky, sůl, pepř, med, cukr a promícháme. Necháme chvíli zkaramelizovat asi 2 minuty.
- Vlijeme balsamico, necháme projít varem. Stáhneme z plotny, posypeme tymiánem.
- Můžeme podávat studené i teplé.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 209.95 kcal |
Protein: 1.89 g |
Sacharidy: 18.79 g |
z toho cukr: 12.99 g |
Tuk: 13.69 g |
z toho nas. MK: 1.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3529-sladkokysele-cibulky