Sladkokyselé cibulky

Velmi snadná a chuťově výrazná příloha ke grilovanému masu. Můžeme podávat i na topince.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na měsíčky nakrájenou cibulku. Opékáme do hněda zhruba 6 minut.
  2. Přidáme citrónovou kůru nakrájenou na malé kostičky, sůl, pepř, med, cukr a promícháme. Necháme chvíli zkaramelizovat asi 2 minuty.
  3. Vlijeme balsamico, necháme projít varem. Stáhneme z plotny, posypeme tymiánem.
  4. Můžeme podávat studené i teplé.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 209.95 kcal | Protein: 1.89 g | Sacharidy: 18.79 g | z toho cukr: 12.99 g | Tuk: 13.69 g | z toho nas. MK: 1.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3529-sladkokysele-cibulky