Ledová vídeňská káva je skvělým osvěžením do horkých letních dnů. Kávu si můžete připravit jak z espressa, tak z kávy rozpustné. Záleží, kterou máte raději.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Uvaříme si šálek espressa, osladíme a necháme chvíli vychladnout.
Do sklenice si vložíme 4 kostky ledu a přelijeme ho kávou.
Do vyšší nádoby si vlijeme vychlazenou smetanu a šlehačem vyšleháme šlehačku.
Šlehačku navrstvíme na kávu. Ozdobíme grankem, barevnou rýží doplníme o slámku a ihned podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 364.90 kcal |
Protein: 3.20 g |
Sacharidy: 11.09 g |
z toho cukr: 8.60 g |
Tuk: 36.46 g |
z toho nas. MK: 23.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3526-ledova-videnska-kava