Ledová vídeňská káva

Ledová vídeňská káva je skvělým osvěžením do horkých letních dnů. Kávu si můžete připravit jak z espressa, tak z kávy rozpustné. Záleží, kterou máte raději.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme si šálek espressa, osladíme a necháme chvíli vychladnout.
  2. Do sklenice si vložíme 4 kostky ledu a přelijeme ho kávou.
  3. Do vyšší nádoby si vlijeme vychlazenou smetanu a šlehačem vyšleháme šlehačku.
  4. Šlehačku navrstvíme na kávu. Ozdobíme grankem, barevnou rýží doplníme o slámku a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 378.38 kcal | Protein: 3.18 g | Sacharidy: 11.12 g | z toho cukr: 8.56 g | Tuk: 36.46 g | z toho nas. MK: 23.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3526-ledova-videnska-kava