Rýže a pohanka se sušenými rajčaty

Lehká a bezmasá večeře nebo atraktivní příloha k pečenému masu. Sušená rajčata pokrm výborně dochutí a ostatního koření není třeba příliš, přidávejte jej tedy postupně. Namísto kuřecího vývaru můžete pohanku s rýží povařit s masoxem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpusťte polovinu sádla, vsypejte rýži a pohanku a chvíli restujte. Zalijte vývarem a vařte do změknutí. (Použijte jen množství na rýži a pohanku, část vývaru ponechejte).
  2. Mezitím nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte na sádle do zezlátnutí. Přidejte hrášek a kukuřici nebo zeleninovou směs.
  3. Do pánve vmíchejte hotovou pohanku, sušená rajčata bez nálevu a olivy. Podlijte zbývajícím vývarem a ochuťte směsí grilovacího koření.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 294.84 kcal | Protein: 7.85 g | Sacharidy: 41.35 g | z toho cukr: 3.43 g | Tuk: 10.05 g | z toho nas. MK: 3.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3523-ryze-a-pohanka-se-susenymi-rajcaty