Tvarůžky jsou velmi oblíbené pro jejich specifickou chuť. Máme je rádi smažené, naložené, jako pomazánku s čerstvým pečivem, na topinky. Zkuste je vložit do vařící česnekačky a tuto polévku si zamilujete.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Do hrnce si vložíme na kostičky nakrájenou cibuli s kostkami špeku. Přidáme olej a dáme na plotnu.
Uzené maso si nakrájíme na kousky, okmínujeme, přidáme do hrnce. Vše společně opékáme.
Zalijeme vodou zhruba 1 l. Vložíme bujón a přivedeme k varu.
Brambory si oloupeme nakrájíme na menší kousky, vložíme do polévky, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
Do polévky prolisujeme česnek, přidáme v ruce rozmělněnou majoránku, podle chuti osolíme a opepříme.
Do talíře si nachystáme tvarůžky, které zalijeme horkou polévkou a zdobíme nasekaným libečkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 526.58 kcal |
Protein: 26.44 g |
Sacharidy: 50.38 g |
z toho cukr: 5.07 g |
Tuk: 22.77 g |
z toho nas. MK: 5.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3508-cesnekacka-s-tvaruzky