Česnekačka s tvarůžky

Tvarůžky jsou velmi oblíbené pro jejich specifickou chuť. Máme je rádi smažené, naložené, jako pomazánku s čerstvým pečivem, na topinky. Zkuste je vložit do vařící česnekačky a tuto polévku si zamilujete.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce si vložíme na kostičky nakrájenou cibuli s kostkami špeku. Přidáme olej a dáme na plotnu.
  2. Uzené maso si nakrájíme na kousky, okmínujeme, přidáme do hrnce. Vše společně opékáme.
  3. Zalijeme vodou zhruba 1 l. Vložíme bujón a přivedeme k varu.
  4. Brambory si oloupeme nakrájíme na menší kousky, vložíme do polévky, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  5. Do polévky prolisujeme česnek, přidáme v ruce rozmělněnou majoránku, podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Do talíře si nachystáme tvarůžky, které zalijeme horkou polévkou a zdobíme nasekaným libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 526.58 kcal | Protein: 26.44 g | Sacharidy: 50.38 g | z toho cukr: 5.07 g | Tuk: 22.77 g | z toho nas. MK: 5.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3508-cesnekacka-s-tvaruzky