Bramborová frittata s chřestem

Frittata je vyšší než naše klasická vaječná omeleta a taky obsahuje více surovin. Hotová je během chvíle a chutná skvěle.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a opékáme.
  2. Brambory si oloupeme, prolisujeme přes sítko na bramborový salát přímo do pánve. Opékáme dozlatova.
  3. Chřest zbavíme tvrdých konců, oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme na kousky. Špičky si necháme větší a použijeme na ozdobu.
  4. Chřest vložíme do pánve, společně s překrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme, přidáme medvědí česnek a pečeme do změknutí chřestu.
  5. Vejce si rozšleháme se smetanou a nalijeme do pánve. Plamen zmírníme a přikryjeme poklicí. Necháme zhruba 8 minut dokud se nám nevytvoří pevná frittata.
  6. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou a dipem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 360.88 kcal | Protein: 12.22 g | Sacharidy: 18.33 g | z toho cukr: 4.46 g | Tuk: 25.64 g | z toho nas. MK: 9.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3507-bramborova-frittata-s-chrestem