Frittata je vyšší než naše klasická vaječná omeleta a taky obsahuje více surovin. Hotová je během chvíle a chutná skvěle.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a opékáme.
Brambory si oloupeme, prolisujeme přes sítko na bramborový salát přímo do pánve. Opékáme dozlatova.
Chřest zbavíme tvrdých konců, oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme na kousky. Špičky si necháme větší a použijeme na ozdobu.
Chřest vložíme do pánve, společně s překrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme, přidáme medvědí česnek a pečeme do změknutí chřestu.
Vejce si rozšleháme se smetanou a nalijeme do pánve. Plamen zmírníme a přikryjeme poklicí. Necháme zhruba 8 minut dokud se nám nevytvoří pevná frittata.
Můžeme podávat s čerstvou zeleninou a dipem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 360.88 kcal |
Protein: 12.22 g |
Sacharidy: 18.33 g |
z toho cukr: 4.46 g |
Tuk: 25.64 g |
z toho nas. MK: 9.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3507-bramborova-frittata-s-chrestem