Chřestový krém

Chřestový krém je velmi jemná polévka s chutí chřestu a smetany. Podáváme s kousky vařeného chřestu a nasekaným libečkem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Chřest si opláchneme, tvrdé konce odstraníme, pokud je třeba škrabkou na brambory odstraníme slupku. Poté nakrájíme na kousky kromě špiček, které necháme vcelku a použijeme při podávání.
  3. Chřest přidáme do hrnce, orestujeme, zaprášíme moukou chvíli opečeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí chřestu asi tak 15 minut.
  4. Odstavíme z plotny, vytáhneme špičky chřestu a zbytek tyčovým mixérem umixujeme na krém.
  5. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme smetanu.
  6. Podáváme ozdobené kousky chřestu a nasekaným libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 386.90 kcal | Protein: 6.87 g | Sacharidy: 21.15 g | z toho cukr: 7.44 g | Tuk: 30.74 g | z toho nas. MK: 19.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3506-chrestovy-krem