Chřestový krém je velmi jemná polévka s chutí chřestu a smetany. Podáváme s kousky vařeného chřestu a nasekaným libečkem.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Chřest si opláchneme, tvrdé konce odstraníme, pokud je třeba škrabkou na brambory odstraníme slupku. Poté nakrájíme na kousky kromě špiček, které necháme vcelku a použijeme při podávání.
Chřest přidáme do hrnce, orestujeme, zaprášíme moukou chvíli opečeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí chřestu asi tak 15 minut.
Odstavíme z plotny, vytáhneme špičky chřestu a zbytek tyčovým mixérem umixujeme na krém.
Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme smetanu.
Podáváme ozdobené kousky chřestu a nasekaným libečkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 386.90 kcal |
Protein: 6.87 g |
Sacharidy: 21.15 g |
z toho cukr: 7.44 g |
Tuk: 30.74 g |
z toho nas. MK: 19.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3506-chrestovy-krem