Krémové těstoviny s hovězím masem

Krémové těstoviny s hovězím masem jsou chutnou úpravou, která není nijak náročná na přípravu. Potěší zejména v zimních měsících, kdy je potřeba se trochu jídlem zahřát. Omáčka Marinara dodá pikantní chuť. Pokud nemáte čas nebo chuť, můžete použít již hotové rajčatové sugo. V tom případě, je dobré použít na dochucení i sušenou bazalku a více česneku, oregana, soli a pepře.

Ingredience (6 x porce)

Na omáčku Marinanra

Omáčka

Na konec

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte omáčku Marinara. Na oleji si orestujte cibuli a česnek, nechte na tuku rozvonět i bazalku a oregano. Přidejte krájená rajčata, dochuťte solí pepřem a případně doslaďte trochou cukru. Povařte cca 15 minut na mírném ohni.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mleté maso krásně do hněda ze všech stran. Poté dejte maso stranou do mísy a uchovejte v teple. Pokud máte tučnější hovězí a zbude vám v pánvi přebytečný tuk, již ho nepřidávejte do směsi.
  3. Uvařte si těstoviny al dente a scezené odložte také stranou. Na stejné pánvi, jako se dělalo maso, si připravte omáčku. Na pánvi na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku a česnek. Poté přisypte hladkou mouku a asi minutu míchejte. Pak začněte za stálého míchání pomalu přilévat vývar. Přidejte omáčku Marinara, bylinky a dochuťte solí a pepřem.
  4. Nyní promíchejte těstoviny, maso a omáčku. Nakonec přidejte smetanu na šlehání, zakysanou smetanu, a pokud máte omáčku příliš řídkou, trochu ji zredukujte. Přidejte sýr, a jakmile se rozpustí, můžete podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 898.53 kcal | Protein: 52.93 g | Sacharidy: 70.32 g | z toho cukr: 7.75 g | Tuk: 43.54 g | z toho nas. MK: 23.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3503-kremove-testoviny-s-hovezim-masem