Kuřecí polévka s mandlemi

Tato polévka je obměnou klasického vývaru. Kombinace kuřecího masa, vývaru a křupavých mandlí vás mile překvapí svou chutí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si opláchneme, nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme na kousky nakrájenou jarní cibulku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Restujeme zhruba 2 minuty.
  3. Do hrnce přidáme maso, opečeme ze všech stran dozlatova. Vsypeme nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme.
  4. Vše zalijeme vývarem. Přidáme sójovou omáčku, citrónovou šťávu, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut.
  5. Lupínky mandlí si opražíme na pánvi na sucho. Část vsypeme do polévky a část si necháme na zdobení při podávání.
  6. Polévku odstavíme z plotny a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 236.11 kcal | Protein: 21.78 g | Sacharidy: 9.20 g | z toho cukr: 5.71 g | Tuk: 11.45 g | z toho nas. MK: 1.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3499-kureci-polevka-s-mandlemi