Kuřecí polévka s mandlemi
Tato polévka je obměnou klasického vývaru. Kombinace kuřecího masa, vývaru a křupavých mandlí vás mile překvapí svou chutí.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kuřecí prsa si opláchneme, nakrájíme na nudličky.
- V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme na kousky nakrájenou jarní cibulku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Restujeme zhruba 2 minuty.
- Do hrnce přidáme maso, opečeme ze všech stran dozlatova. Vsypeme nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme.
- Vše zalijeme vývarem. Přidáme sójovou omáčku, citrónovou šťávu, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut.
- Lupínky mandlí si opražíme na pánvi na sucho. Část vsypeme do polévky a část si necháme na zdobení při podávání.
- Polévku odstavíme z plotny a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 236.11 kcal |
Protein: 21.78 g |
Sacharidy: 9.20 g |
z toho cukr: 5.71 g |
Tuk: 11.45 g |
z toho nas. MK: 1.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3499-kureci-polevka-s-mandlemi