Bylinková sůl

Bylinkovou sůl si můžeme vyrobit doma a to ze všech našich oblíbených bylinek. Stačí jen nasbírat, opláchnout, nakrájet, smíchat a dobře usušit. Sůl můžeme použít do polévek, na maso, těstoviny nebo pomazánky.

Ingredience (100 x porce)

Postup přípravy

  1. Všechny bylinky si dobře omyjeme a vložíme do odstředivky na salát. Odstředíme a přendáme na prkýnko.
  2. Bylinky si nasekáme na jemně a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Zasypeme solí a prohážeme rukama.
  4. Dáme do temné dobře větratelné místnosti. 2 x denně promícháme a zhruba 1 týden sušíme. Potom uskladníme a používáme při vaření.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1.66 kcal | Protein: 0.13 g | Sacharidy: 0.11 g | z toho cukr: 0.02 g | Tuk: 0.05 g | z toho nas. MK: 0.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3498-bylinkova-sul