Jahodový sorbet

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Z vody a cukru připravte rozvar. Až bude cukr s vodou svařený, nechte ho mírně zchladnout.
  2. Jahody umyjte, odstraňte z nich lístky a následně je rozmixujte na pyré.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho osolte.
  4. Do směsi z jahod přidejte šťávu z citronů, lístky máty a vyšlehaný sníh.
  5. Vše nakonec přidejte k cukrovému rozvaru a dobře promíchejte.
  6. V případě, že se vám směs nechce spojit, rozmixujte ji tyčovým mixérem.
  7. Poté vlijte sorbetovou směs do formiček na ledňáky nebo do větší nádoby a uložte do mrazáku.
  8. Po uložení sorbet každou půl hodinu vytáhněte a promíchejte. Poté ho dejte zpět zamrazit.
  9. V tomto postupu pokračujte tak dlouho, dokud nebude mít tu správnou sorbetovou konzistenci.
  10. Hotový sorbet pak porcujte pomocí kopečkovače na zmrzlinu a ihned podávejte.
  11. TIP: Pokud máte zmrzlinovač, použijte na přípravu sorbetu raději tento stroj.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 128.56 kcal | Protein: 1.62 g | Sacharidy: 29.81 g | z toho cukr: 29.09 g | Tuk: 0.27 g | z toho nas. MK: 0.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3493-jahodovy-sorbet