Jahodový sorbet
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Z vody a cukru připravte rozvar. Až bude cukr s vodou svařený, nechte ho mírně zchladnout.
- Jahody umyjte, odstraňte z nich lístky a následně je rozmixujte na pyré.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho osolte.
- Do směsi z jahod přidejte šťávu z citronů, lístky máty a vyšlehaný sníh.
- Vše nakonec přidejte k cukrovému rozvaru a dobře promíchejte.
- V případě, že se vám směs nechce spojit, rozmixujte ji tyčovým mixérem.
- Poté vlijte sorbetovou směs do formiček na ledňáky nebo do větší nádoby a uložte do mrazáku.
- Po uložení sorbet každou půl hodinu vytáhněte a promíchejte. Poté ho dejte zpět zamrazit.
- V tomto postupu pokračujte tak dlouho, dokud nebude mít tu správnou sorbetovou konzistenci.
- Hotový sorbet pak porcujte pomocí kopečkovače na zmrzlinu a ihned podávejte.
- TIP: Pokud máte zmrzlinovač, použijte na přípravu sorbetu raději tento stroj.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 128.56 kcal |
Protein: 1.62 g |
Sacharidy: 29.81 g |
z toho cukr: 29.09 g |
Tuk: 0.27 g |
z toho nas. MK: 0.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3493-jahodovy-sorbet