Rychlý oběd nebo večeře ze šťavnatého vepřového masa. Marináda je příjemně jemná, naložení masa urychlí přípravu. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, bramborová kaše nebo hranolky.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky.
V uzavíratelné misce smícháme škrob, žloutky, kari koření, sójovou a worcestrovou omáčku.
Maso promícháme s marinádou, zavřeme do misky a dáme na noc do lednice. Můžeme občas protřepat nebo otočit na víčko.
Restujeme na rozehřátém oleji, posolíme. Jakmile je maso orestováno, podlijeme velmi mírně vodou a dáme pod poklici. Dusíme na mírném stupni asi 20 až 30 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 332.11 kcal |
Protein: 23.59 g |
Sacharidy: 3.20 g |
z toho cukr: 0.55 g |
Tuk: 24.81 g |
z toho nas. MK: 7.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3489-veprove-nudlicky-v-kari-marinade