Vepřové nudličky v kari marinádě

Rychlý oběd nebo večeře ze šťavnatého vepřového masa. Marináda je příjemně jemná, naložení masa urychlí přípravu. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, bramborová kaše nebo hranolky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky.
  2. V uzavíratelné misce smícháme škrob, žloutky, kari koření, sójovou a worcestrovou omáčku.
  3. Maso promícháme s marinádou, zavřeme do misky a dáme na noc do lednice. Můžeme občas protřepat nebo otočit na víčko.
  4. Restujeme na rozehřátém oleji, posolíme. Jakmile je maso orestováno, podlijeme velmi mírně vodou a dáme pod poklici. Dusíme na mírném stupni asi 20 až 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 332.11 kcal | Protein: 23.59 g | Sacharidy: 3.20 g | z toho cukr: 0.55 g | Tuk: 24.81 g | z toho nas. MK: 7.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3489-veprove-nudlicky-v-kari-marinade