Rychlá a chutná večeře ze špenátu a špaget. Vyzkoušejte méně známou kombinaci špenátu, bazalky a zakysané smetany. Určitě vám zachutná. Potřebujete jen pár ingrediencí a hotovo budete mít do půl hodiny.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Špenátový protlak necháme rozmrznout. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme hladkou mouku do zhnědnutí. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme na kaši. Vmícháme špenát.
Ochutíme solí, pepřem, bazalkou a prolisovaným česnekem. Společně prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu.
Podáváme se špagetami, vařeným vejcem nebo opečenými kousky anglické slaniny. Můžeme ozdobit strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 470.92 kcal |
Protein: 13.39 g |
Sacharidy: 55.54 g |
z toho cukr: 4.97 g |
Tuk: 20.66 g |
z toho nas. MK: 11.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3488-spagety-se-spenatem-a-bazalkou