Špagety se špenátem a bazalkou

Rychlá a chutná večeře ze špenátu a špaget. Vyzkoušejte méně známou kombinaci špenátu, bazalky a zakysané smetany. Určitě vám zachutná. Potřebujete jen pár ingrediencí a hotovo budete mít do půl hodiny.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Špenátový protlak necháme rozmrznout. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme hladkou mouku do zhnědnutí. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme na kaši. Vmícháme špenát.
  2. Ochutíme solí, pepřem, bazalkou a prolisovaným česnekem. Společně prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu.
  3. Podáváme se špagetami, vařeným vejcem nebo opečenými kousky anglické slaniny. Můžeme ozdobit strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 470.92 kcal | Protein: 13.39 g | Sacharidy: 55.54 g | z toho cukr: 4.97 g | Tuk: 20.66 g | z toho nas. MK: 11.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3488-spagety-se-spenatem-a-bazalkou