Nadýchaná letní pěna s mangem a mátou

V horkých letních dnech naše tělo netouží po ničem jiném, než po dokonalém osvěžení a lehkých pokrmech. Připravte si nadýchanou letní pěnu s mangem a mátou, která vás příjemně ochladí.

Ačkoliv je smetana tučná, v této mangové pěně vás spojení s mangem zajisté okouzlí. Právě díky ní bude tento dezert nadýchaný, svěží a vhodný do letního období. Jeho příprava však není vyloučena ani v zimě.

Mango je lidskému organismu prospěšné zejména díky vysokému obsahu vlákniny, beta karotenu, vitamínů A a C. Nejen, že působí jako prevence proti různým infekcím, nýbrž pomáhá i při pročišťování lidského organismu.

Pojďme na to!

Ingredience (2 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme mangové pyré. Mango oloupeme, nakrájíme na střední kousky a vložíme do mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne pyré, jenž může obsahovat i pár kousků manga pro zpestření dezertu.
  2. Do misky si připravíme vychlazenou smetanu ke šlehání a přidáme k ní i vanilkový cukr. Jeho množství si upravíme dle chuti. Záleží také na zralosti manga a jeho sladkosti. Smetanu šleháme tak dlouho, dokud z ní nevznikne tužší hmota.
  3. Do vyšlehané smetany postupně vmícháme připravené pyré z manga.
  4. Na samý závěr mangovou pěnu ochutnáme a případně dosladíme. Pěnu dáme do malých mističek a zdobíme ovocem, müsli, bylinkami či dalšími vhodnými ingrediencemi dle libosti. Takto připravenou pěnu umístíme do lednice, a sice alespoň na 2 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 402.25 kcal | Protein: 3.69 g | Sacharidy: 16.72 g | z toho cukr: 17.08 g | Tuk: 36.48 g | z toho nas. MK: 23.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3468-nadychana-letni-pena-s-mangem-a-matou