V horkých letních dnech naše tělo netouží po ničem jiném, než po dokonalém osvěžení a lehkých pokrmech. Připravte si nadýchanou letní pěnu s mangem a mátou, která vás příjemně ochladí.
Ačkoliv je smetana tučná, v této mangové pěně vás spojení s mangem zajisté okouzlí. Právě díky ní bude tento dezert nadýchaný, svěží a vhodný do letního období. Jeho příprava však není vyloučena ani v zimě.
Mango je lidskému organismu prospěšné zejména díky vysokému obsahu vlákniny, beta karotenu, vitamínů A a C. Nejen, že působí jako prevence proti různým infekcím, nýbrž pomáhá i při pročišťování lidského organismu.
Pojďme na to!
Ingredience (2 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme mangové pyré. Mango oloupeme, nakrájíme na střední kousky a vložíme do mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne pyré, jenž může obsahovat i pár kousků manga pro zpestření dezertu.
Do misky si připravíme vychlazenou smetanu ke šlehání a přidáme k ní i vanilkový cukr. Jeho množství si upravíme dle chuti. Záleží také na zralosti manga a jeho sladkosti. Smetanu šleháme tak dlouho, dokud z ní nevznikne tužší hmota.
Do vyšlehané smetany postupně vmícháme připravené pyré z manga.
Na samý závěr mangovou pěnu ochutnáme a případně dosladíme. Pěnu dáme do malých mističek a zdobíme ovocem, müsli, bylinkami či dalšími vhodnými ingrediencemi dle libosti. Takto připravenou pěnu umístíme do lednice, a sice alespoň na 2 hodiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 402.25 kcal |
Protein: 3.69 g |
Sacharidy: 16.72 g |
z toho cukr: 17.08 g |
Tuk: 36.48 g |
z toho nas. MK: 23.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3468-nadychana-letni-pena-s-mangem-a-matou