Bleskurychle připravená bábovka, ke které není třeba žádné vážení. Poctivě jsem stopovala čas, a i s krájením čokolády a umytím základního nádobí byla v troubě za 12 min. Výslednou bábovku můžete jen pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Vejce rozklepneme do mixéru a přidáme cukr. Rozmixujeme na pěnu, přilijeme olej a kefír.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Nakrájíme si čokoládu na hrubé kousky.
Snížíme rychlost mixéru a pomalu sypeme směs mouky. Vypneme mixér a vařechou vmícháme kousky čokolády.
Vlijeme do bábovkové formy, překryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu. Ke konci pečení sundáme alobal a necháme v teple ve vypnuté troubě dosušit.
Pokud používáte silikonovou formu, vyklepněte až po úplném vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 212.98 kcal |
Protein: 4.10 g |
Sacharidy: 30.44 g |
z toho cukr: 17.03 g |
Tuk: 8.17 g |
z toho nas. MK: 2.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3462-hrnickova-babovka-s-kefirem-a-cokoladou