Hrníčková bábovka s kefírem a čokoládou

Bleskurychle připravená bábovka, ke které není třeba žádné vážení. Poctivě jsem stopovala čas, a i s krájením čokolády a umytím základního nádobí byla v troubě za 12 min. Výslednou bábovku můžete jen pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme do mixéru a přidáme cukr. Rozmixujeme na pěnu, přilijeme olej a kefír.
  2. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Nakrájíme si čokoládu na hrubé kousky.
  3. Snížíme rychlost mixéru a pomalu sypeme směs mouky. Vypneme mixér a vařechou vmícháme kousky čokolády.
  4. Vlijeme do bábovkové formy, překryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu. Ke konci pečení sundáme alobal a necháme v teple ve vypnuté troubě dosušit.
  5. Pokud používáte silikonovou formu, vyklepněte až po úplném vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 212.98 kcal | Protein: 4.10 g | Sacharidy: 30.44 g | z toho cukr: 17.03 g | Tuk: 8.17 g | z toho nas. MK: 2.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3462-hrnickova-babovka-s-kefirem-a-cokoladou