Sněhová bábovka se smetanou

I bez prášku do pečiva si můžete připravit výbornou a nadýchanou bábovku. Stačí na začátku připravit z bílků tuhý sníh, a nakonec jej opatrně vmíchat do těsta. Bábovku můžete polít čokoládovou polevou.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mixéru dáme bílky se špetkou soli. Žloutky necháme stranou. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Po vyšlehání dáme sníh do jiné mísy. Příprava těsta je rychlá, sníh vydrží.
  2. Do mixéru dáme žloutky, oba cukry a šleháme. Po chvíli šlehání přidáme olej a smetanu. Nakonec vmícháme na nižší otáčky mouku.
  3. Vypneme mixér a vařechou vmícháme opatrně sníh. Pracujeme rychle, těsto musí zůstat nadýchané.
  4. Vlijeme do formy a pečeme pod alobalem na 180 °C asi jednu hodinu. Vypneme troubu, sundáme alobal a necháme v teplé troubě dojít.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 223.17 kcal | Protein: 3.25 g | Sacharidy: 31.57 g | z toho cukr: 18.33 g | Tuk: 9.23 g | z toho nas. MK: 3.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3457-snehova-babovka-se-smetanou