Masové kuličky mohou být hlavním chodem, výborně chutnají s rajskou omáčkou. Ale můžete si je dát i jako studené pohoštění například jako špíz se sýry a dipem. Kuliček je opravdu velké množství, hodí se na rodinnou oslavu nebo je můžete z části uložit do mrazáku.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočíme na noc do studené vody. Poté vodu vylijeme, vyměníme a uvaříme s bobkovým listem do změknutí.
Fazole vložíme do misky (bez vody) a rozmixujeme na pastu. Pastu smícháme s mletými masy.
Na pánvi osmažíme na sádle drobně nakrájenou cibulku a přidáme k masu i s tukem.
Přidáme prolisovaný česnek a ostatní ingredience, dobře promícháme.
Tvarujeme kuličky a vaříme po dávkách ve velkém hrnci s horkou vodou. Jakmile kuličky vyplavou, jsou hotové. Vaříme vždy pod poklicí.
Vodu z kuliček poté použijeme jako základ na rajskou omáčku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 158.71 kcal |
Protein: 10.53 g |
Sacharidy: 5.72 g |
z toho cukr: 0.57 g |
Tuk: 9.73 g |
z toho nas. MK: 2.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3455-masove-kulicky-s-fazolemi