Fazolové karbanátky s rajčaty

Luštěninový karbanátek chuť vepřového nenahradí, to je pravda. Jedná se o karbanátek, který se vám nebude topit v tuku, je to lehké, a přesto chutné jídlo. Přidat můžete ještě špetku chilli a při servírování nezapomeňte na pikantní jogurtový dresing nebo domácí tatarskou omáčku.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte, vyměňte a uvařte fazole do změknutí. K vaření můžete přidat kostku bujónu nebo lístky bobkového listu.
  2. Z uvařených fazolí vylijte vodu. Dejte do mísy a přidejte omytá cherry rajčata, ovesné vločky a rajčatový protlak. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem na pastu.
  3. Smíchejte s kořením a prolisovaným česnekem. Výhodou je, že směs můžete dostatečně ochutnávat.
  4. Na pánvi osmahněte na drobné kousky nakrájenou cibulku. Restujte do zhnědnutí. Cibulku vmíchejte do směsi na karbanátky.
  5. Přidejte olej a vejce. Nechejte 15 minut v pokojové teplotě, ale můžete i na hodinu odložit do lednice. Karbanátky budou chutnější a budou se lépe tvarovat.
  6. Ze směsi tvarujte menší karbanátky a důkladně je obalte ve strouhance. Smažte na sádle do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 155.69 kcal | Protein: 6.83 g | Sacharidy: 16.00 g | z toho cukr: 2.94 g | Tuk: 5.64 g | z toho nas. MK: 1.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3454-fazolove-karbanatky-s-rajcaty