Celerové hranolky s chilli dipem

Celerové hranolky si zamilujete. Příprava je rychlá a během chvíle máte připravené voňavé, křupavé a zdravé hranolky. Podávat můžete s vašim oblíbeným dipem.

Ingredience (2 x porce)

DIP

Postup přípravy

  1. Celer si očistíme, opláchneme a nakrájíme na 1 cm silné plátky a ty nakrájíme na 1 cm silné hranolky.
  2. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu a celerové hranolky do ní vhodíme. Vaříme 2-3 minuty. Poté scedíme, propláchneme studenou vodu a vložíme do misky.
  3. Přilijeme olej, všechno koření a promícháme.
  4. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme 20 minut dozlatova.
  5. V misce si smícháme všechny ingredience na dip.
  6. Po upečení podáváme s dipem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 362.20 kcal | Protein: 5.50 g | Sacharidy: 26.90 g | z toho cukr: 12.27 g | Tuk: 25.68 g | z toho nas. MK: 4.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3452-celerove-hranolky-s-chilli-dipem