Hrníčková maková buchta

Maková buchta je velmi snadná na přípravu, protože vše smícháme dohromady a máme hotovo. Skvěle se hodí k odpolední kávě.

Ingredience (25 x porce)

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy si nasypeme všechny suché ingredience.
  2. Přidáme vejce, mléko, olej a zapneme hnětení. Hněteme dokud se nám nevytvoří hladké těsto. Zhruba 5 minut.
  3. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 30 minut, je lepší průběžně zkoušet dřevěnou špejlí jestli nebude upečená dříve.
  4. Po upečení pocukrujeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 146.27 kcal | Protein: 3.62 g | Sacharidy: 17.09 g | z toho cukr: 8.90 g | Tuk: 6.64 g | z toho nas. MK: 0.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3446-hrnickova-makova-buchta