Maková buchta je velmi snadná na přípravu, protože vše smícháme dohromady a máme hotovo. Skvěle se hodí k odpolední kávě.
Ingredience (25 x porce)
Postup přípravy
Do robotové mísy si nasypeme všechny suché ingredience.
Přidáme vejce, mléko, olej a zapneme hnětení. Hněteme dokud se nám nevytvoří hladké těsto. Zhruba 5 minut.
Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 30 minut, je lepší průběžně zkoušet dřevěnou špejlí jestli nebude upečená dříve.
Po upečení pocukrujeme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 146.27 kcal |
Protein: 3.62 g |
Sacharidy: 17.09 g |
z toho cukr: 8.90 g |
Tuk: 6.64 g |
z toho nas. MK: 0.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3446-hrnickova-makova-buchta