Špaldové tortilly

Zdravější verze tortill. Příprava je velmi snadná a rychlá. za pár minut máte nachystanou svačinu nebo večeři. Plnit můžete na slano i na sladko.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy si dáme mouku, sůl, olej a trochu horké vody.
  2. Zapneme hnětení a postupně přiléváme vodu. Hnětením vytvoříme těsto s kterým se dobře pracuje.
  3. Těsto rozdělíme na 8 částí. Každou část vyválíme na pomoučeném válu do tenké placky.
  4. Pečeme na sucho na rozpálené pánvi. Z obou stran do zhnědnutí. Opečení trvá jen několik vteřin.
  5. Můžeme podávat jako přílohu nebo plnit šunkou, sýrem, zeleninou, masem apod.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 308.50 kcal | Protein: 7.50 g | Sacharidy: 45.63 g | z toho cukr: 0.44 g | Tuk: 10.83 g | z toho nas. MK: 1.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3444-spaldove-tortilly