Špaldové tortilly
Zdravější verze tortill. Příprava je velmi snadná a rychlá. za pár minut máte nachystanou svačinu nebo večeři. Plnit můžete na slano i na sladko.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do robotové mísy si dáme mouku, sůl, olej a trochu horké vody.
- Zapneme hnětení a postupně přiléváme vodu. Hnětením vytvoříme těsto s kterým se dobře pracuje.
- Těsto rozdělíme na 8 částí. Každou část vyválíme na pomoučeném válu do tenké placky.
- Pečeme na sucho na rozpálené pánvi. Z obou stran do zhnědnutí. Opečení trvá jen několik vteřin.
- Můžeme podávat jako přílohu nebo plnit šunkou, sýrem, zeleninou, masem apod.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 308.50 kcal |
Protein: 7.50 g |
Sacharidy: 45.63 g |
z toho cukr: 0.44 g |
Tuk: 10.83 g |
z toho nas. MK: 1.46 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3444-spaldove-tortilly