Domácí arašídové máslo

Domácí arašídové máslo je výbornou pochoutkou. Můžete si ho připravit doma a to bez konzervantů a přidaných barviv.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Arašídy dáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova, poté necháme vychladnout.
  2. Arašídy vložíme do mixéru, přidáme sůl, cukr a mixujeme na plný výkon do doby než se nám vytvoří pasta. Může to trvat 5-10 minut.
  3. Hotové máslo přendáme do sklenice a uložíme v chladu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 4.56 kcal | Protein: 0.00 g | Sacharidy: 1.18 g | z toho cukr: 1.16 g | Tuk: 0.00 g | z toho nas. MK: 0.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3443-domaci-arasidove-maslo