Kuřecí špalíčky v citrónové marinádě s javorovým sirupem
Kuřecí špalíčky jsou velmi výrazné chuti a to jak po citrónu, tak po javorovém sirupu. Příprava je velmi snadná, jenom dohlížíme při pečení a občas podlijeme výpekem s marinádou.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V misce si připravíme marinádu smícháním sirupu, vylisované citrónové šťávy a prolisovaného česneku.
Špalíčky si opláchneme, osolíme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Nejlépe nechat 24 hodin uležet v lednici.
Špalíčky naskládáme do malé pečící misky, zalijeme zbytkem marinády, trochou vody a pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů 1 hodinu.
Během pečení obracíme a poléváme marinádou a trochou vody. Pečeme do zlatova.
Špalíčky můžeme podávat s hranolky a čerstvou rukolou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 656.35 kcal |
Protein: 40.95 g |
Sacharidy: 25.17 g |
z toho cukr: 19.26 g |
Tuk: 42.68 g |
z toho nas. MK: 12.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3442-kureci-spalicky-v-citronove-marinade-s-javorovym-sirupem