Kuřecí špalíčky v citrónové marinádě s javorovým sirupem

Kuřecí špalíčky jsou velmi výrazné chuti a to jak po citrónu, tak po javorovém sirupu. Příprava je velmi snadná, jenom dohlížíme při pečení a občas podlijeme výpekem s marinádou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V misce si připravíme marinádu smícháním sirupu, vylisované citrónové šťávy a prolisovaného česneku.
  2. Špalíčky si opláchneme, osolíme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Nejlépe nechat 24 hodin uležet v lednici.
  3. Špalíčky naskládáme do malé pečící misky, zalijeme zbytkem marinády, trochou vody a pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů 1 hodinu.
  4. Během pečení obracíme a poléváme marinádou a trochou vody. Pečeme do zlatova.
  5. Špalíčky můžeme podávat s hranolky a čerstvou rukolou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 656.36 kcal | Protein: 40.95 g | Sacharidy: 25.17 g | z toho cukr: 19.26 g | Tuk: 42.68 g | z toho nas. MK: 12.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3442-kureci-spalicky-v-citronove-marinade-s-javorovym-sirupem