Falešné karamelové minicheesecakes

Příprava klasického cheesecaku ani zdaleka nezabere tolik času, jako pečení klasického dortu, koláče a podobných dobrot. Kolikrát byste si rádi dali cheesecake, ale na jeho přípravu také nemáte dostatečný časový prostor? Proč si tedy nepřipravit minicheesecakes z podobných surovin, které obsahuje i klasický pečený či nepečený cheesecake?

Falešné minicheesecakes - vlastně trošku honosnější název pro pouhé slepované sušenky. Avšak jejich chuť se opravdu tuze podobá právě cheesecaku a navíc obsahuje i několik málo společných surovin - sušenky, mascarpone, smetanu a cukr.

Vaše návštěva je již na cestě? Pojďte se do toho vrhnout!

Ingredience (50 x ks)

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Mascarpone vyšlehejte v míse společně se zakysanou smetanou. Poté přidejte i vanilkový cukr, případně jiné sladidlo. Použít můžete i čekankový, javorový či jiný sirup.
  2. Jakmile budete mít připravenou tuto náplň, dejte ji alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Náplň trošku ztuhne a bude se vám s ní lépe pracovat.
  3. Nyní polovinu sušenek namažte přiměřeným množstvím krému. Na takto namazané sušenky pak přikládejte ty suché.
  4. Na úplný závěr můžete mini zákusky pocákat třeba bílou čokoládou, avšak i bez ní chutnají fantasticky.
  5. Tyto falešné minicheesecakes chutnají nejlépe druhý den, kdy do sebe nasáknou vlhkost z krému.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 75.45 kcal | Protein: 0.81 g | Sacharidy: 9.46 g | z toho cukr: 5.96 g | Tuk: 3.80 g | z toho nas. MK: 2.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3439-falesne-karamelove-minicheesecakes