O guláši se říká, že je to náročné jídlo na přípravu a že v kuchyni strávíte půl dne. To určitě neplatí, pokud si pomůžete tlakovým hrncem. Maso na guláš bude měkké do 50 minut. Samozřejmě záleží na konkrétním druhu hovězího, ale i tak by se příprava neměla protáhnout na víc než hodinu.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Předem si připravte hovězí vývar, nejrychlejší je rozvařit bujón.
Nakrájejte cibuli na drobné kousky, maso na kostičky. Rozehřejte tlakový hrnec, přidejte sádlo a začněte restovat cibuli, po chvíli zasypejte sladkou paprikou, můžete jí přidat i více.
Po zhnědnutí směsi dejte orestovat hovězí kostky, přidejte kmín, sůl, majoránku, pepř, chilli a prolisovaný česnek. Promíchejte, chvíli restujte.
Zalejte vývarem a přidejte dva najemno nastrouhané brambory. Dejte pod tlak na 50 minut. Na konec vaření můžete znovu dochutit česnekem, majoránkou, paprikou a pepřem.
Brambor vývar hezky zahustí a další zahušťování většinou není třeba.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 300.50 kcal |
Protein: 30.60 g |
Sacharidy: 13.16 g |
z toho cukr: 2.68 g |
Tuk: 13.14 g |
z toho nas. MK: 8.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3431-gulas-z-tlakoveho-hrnce