Guláš z tlakového hrnce

O guláši se říká, že je to náročné jídlo na přípravu a že v kuchyni strávíte půl dne. To určitě neplatí, pokud si pomůžete tlakovým hrncem. Maso na guláš bude měkké do 50 minut. Samozřejmě záleží na konkrétním druhu hovězího, ale i tak by se příprava neměla protáhnout na víc než hodinu.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Předem si připravte hovězí vývar, nejrychlejší je rozvařit bujón.
  2. Nakrájejte cibuli na drobné kousky, maso na kostičky. Rozehřejte tlakový hrnec, přidejte sádlo a začněte restovat cibuli, po chvíli zasypejte sladkou paprikou, můžete jí přidat i více.
  3. Po zhnědnutí směsi dejte orestovat hovězí kostky, přidejte kmín, sůl, majoránku, pepř, chilli a prolisovaný česnek. Promíchejte, chvíli restujte.
  4. Zalejte vývarem a přidejte dva najemno nastrouhané brambory. Dejte pod tlak na 50 minut. Na konec vaření můžete znovu dochutit česnekem, majoránkou, paprikou a pepřem.
  5. Brambor vývar hezky zahustí a další zahušťování většinou není třeba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 300.50 kcal | Protein: 30.60 g | Sacharidy: 13.16 g | z toho cukr: 2.68 g | Tuk: 13.14 g | z toho nas. MK: 8.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3431-gulas-z-tlakoveho-hrnce